Liefdevolle opvang voor moeder en kind

Er is in Nederland tekort aan goede opvangplekken voor (aanstaande) moeders die niet in staat zijn zelf hun kindje groot te brengen. Dat levert vaak veel stress op en soms leidt het tot uithuisplaatsing van de kinderen. Het Babyhuis biedt woonruimte aan hoogzwangere en pas bevallen vrouwen. Zodat zij de zorg en begeleiding krijgen die nodig is voor een goede start.

Bijdrage Kansfonds

€ 10.000

Aanvrager

Babyhuis

Doelgroep

Tienermoeders

Op weg naar een mooie toekomst

Rust. Dat is wat de moeders vaak nodig hebben. Ze vinden bij het Babyhuis een liefdevolle plek waar ze even tot zichzelf kunnen komen. Hulpverleners en vrijwilligers staan 24 uur per dag klaar voor moeder en kind.

Een veilige hechting en een liefdevolle start zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Zo kunnen ook problemen in de toekomst, wanneer de kinderen zelf opgegroeid zijn, worden voorkomen. Kansfonds staat voor een samenleving waarin iedereen een mooie toekomst kan opbouwen. Daarom steunt Kansfonds projecten die onderdak en hulp bieden aan jonge moeders in de knel. Zo kunnen ze vanuit een veilige situatie werken aan hun hun eigen toekomst én die van hun kinderen.

Het Babyhuis is in Dordrecht, maar inmiddels zijn er ook plannen voor Rotterdam, Groningen en Leiden.

‘Dit stond mij te doen: opkomen voor kinderen die zelf geen stem hebben.’

Een interview met Barbara over haar motivatie om baby’s te redden.

Lees het interview met Barbara Muller - oprichter Het Babyhuis

Karoline: 'Het mooiste wat jij me kon geven, is de kans om jou te helpen'

Moeder Eke (28) en vrijwilligster Karoline (47) schreven elkaar een brief om te vertellen hoeveel ze voor elkaar betekenen.

Lees de persoonlijke verhalen van moeder Eke en vrijwilligster Karoline