Een netwerk, creatief zelfvertrouwen en persoonlijk inzicht voor statushouders

Makers Unite is een creatief platform voor sociale inclusie. In de studio in Amsterdam ontwerpen en produceren statushouders duurzame producten, waarmee zij hun verhaal vertellen. Het matchmaking programma biedt nieuwkomers een veilige omgeving waarin zij hun (zelf)vertrouwen weer kunnen opbouwen. Zij worden opgenomen in de community en begeleid naar een vervolg-coaching traject, vrijwilligerswerk, een opleiding, een stage of een betaalde baan.

Bijdrage Kansfonds

€ 20.000

Aanvrager

Stichting Makers Unite

Makers Unite

Het matchmaking programma

Kansfonds draagt bij aan het matchmaking programma van Makers Unite. Nadat een nieuwkomer het creatieve talentontwikkelingsprogramma van 6 weken heeft doorlopen, wordt hij of zij voor 6 maanden gekoppeld aan een maatje. Deze persoon helpt de statushouder om stappen te (blijven) zetten richting bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, stage of een betaalde baan.

Het doel van dit programma is dat nieuwkomers een belangrijke stap zetten in hun integratie in de Nederlandse samenleving. Makers Unite biedt een plek in een gemeenschap van gelijkgestemden: mensen met een vergelijkbare achtergrond die hen begrijpen en die bereid zijn om een helpende hand te bieden. Op die manier krijgen zij weer regie over hun eigen leven.

Het doel is ook om een bijdrage te leveren aan een positief integratieklimaat. Dit doet Makers Unite door Nederlandse organisaties en bedrijven bewust te maken van de potentie van nieuwkomers. En door hen te ondersteunen in het creƫren van mogelijkheden en kansen voor nieuwkomers in hun eigen organisatie of bedrijf.

Makers Unite

Bekijk de video

Meer weten over Makers Unite? Neem een kijkje op de website.