Kom je naar de thema avond op 27 september?

Gewoon geld geven

Het is hoog tijd voor een nieuwe manier van armoedebestrijding. Op basis van internationale voorbeelden zijn Kansfonds, de Hogeschool van Amsterdam en een aantal lefgemeenten daarom gestart met ‘Gewoon geld geven’: een directe onvoorwaardelijke maandelijkse bijdrage voor gezinnen in de bijstand. Op 27 september gaan we in Pakhuis de Zwijger in gesprek over deze tegendraadse methode, de grotere beweging waar Gewoon geld geven onderdeel van is en over structurele oplossingen, gericht op vertrouwen en bestaanszekerheid.

 

Verkiezingsblog

Stel je voor… een land met bestaanszekerheid

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezing van 22 november zetten we in een aantal blogs op een rij waar het volgens ons bij deze verkiezingen om draait. Programmaleider Willem van Sermondt bijt het spits af.
Blog
Lees het blog

Open brief aan lijsttrekkers

Kansfonds, Goud van Noord, Nieuw Vaarwater en bijna 100 andere maatschappelijke organisaties en wetenschappers doen een dringende oproep aan politiek Den Haag: reken af met armoede. In een open brief in de Volkskrant, Trouw en het Parool vragen zij alle lijsttrekkers om de bijna 1 miljoen mensen in Nederland die in armoede leven weer bestaanszekerheid te geven. Niet met nog meer tijdelijke regelingen en nieuwe subsidiepotjes, maar door een structurele aanpak. Teken jij ook?

Teken mee!
Dak- en thuisloosheid

Beelden dak- en thuisloosheid

Dak- en thuisloze mensen worden in de media vaak op een eenzijdige manier in beeld gebracht. Kansfonds biedt graag alternatief beeldmateriaal aan: een set realistische foto’s van het leven van dak- en thuisloze mensen. Vrij te gebruiken door iedereen die een verhaal post of publiceert over dit thema.

Bekijk en download de beelden

Telling dak- en thuisloosheid volgens ETHOS classificatie

Ieder mens telt, dat is de diepgewortelde overtuiging van Kansfonds. Om een thuis voor iedereen te realiseren is het soms letterlijk nodig om mensen te tellen. In Nederland ontbreekt het zicht op de volledige groep dak- en thuisloze mensen. Om dit te veranderen zijn Hogeschool Utrecht en Kansfonds een pilot gestart met een telling van dak- en thuisloze mensen volgens een nieuwe telmethode: ETHOS.

Lees alles over de ETHOS telling