Gezocht: woonruimte

Geef jij ook thuis?

Kansfonds helpt thuisgeven aan mensen die dakloos zijn of dat dreigen te worden. Om dak- en thuisloosheid tegen te gaan, is in de eerste plaats woonruimte nodig. Maar dit vormt ook meteen de grootste uitdaging. We zijn daarom op zoek naar projecten die helpen snel en duurzaam meer woonplekken te realiseren en stellen hiervoor in totaal 750.000 euro beschikbaar. Heb jij een projectidee dat het verschil kan maken? Lees dan verder en dien je aanvraag in!

Iedereen een thuis

André de Ruiter_ex-dakloze_buiten

Niemand kan zonder thuis. Een dak boven je hoofd, voldoende geld om van te leven en het besef dat je erbij hoort. Toch zijn er in ons land meer dan 1 miljoen mensen die geen thuis hebben. De uitdaging was niet eerder zó groot. Door het gebrek aan woningen bijvoorbeeld. De energiecrisis die mensen met een krappe beurs raakt. En de opvang van mensen op de vlucht. Dus laten we samen thuisgeven. Net zo lang tot iedereen een thuis heeft. Lees meer.

Zo geven we thuis!

Er gebeurt iets bijzonders in onze samenleving. We geven massaal thuis. Hoe houden we dat vast, net zolang tot iedereen een thuis heeft?
Nieuws
Lees het hele artikel

Wat is thuis?

Voor veel mensen is een thuis vanzelfsprekend. Je zou bijna vergeten hoe belangrijk een thuis is. Totdat je de verhalen hoort van mensen die weten wat het is om geen thuis te hebben.

Lees het verhaal van Manna