Be part pakket

Wie weinig geld heeft kan vaak niet meedoen. Uitjes, extraatjes, culturele activiteiten; het is allemaal minder bereikbaar. Be Part in Kampen maakt het voor gezinnen in armoede mogelijk om mee te doen.

Bijdrage Kansfonds

€ 37.140

Aanvrager

YMCA

Hoe werkt het?

Gezinnen met financiële problemen krijgen een pakketje met daarin tegoedbonnen voor activiteiten. Om zichzelf te ontplooien, of eenvoudigweg om iets leuks te doen waar vaak geen geld voor is. Het Be Part-pakket wordt langsgebracht door een vrijwilliger. Zo houdt de werkgroep de vinger aan de pols bij de deelnemende gezinnen. Daarnaast worden voor ouders bijeenkomsten georganiseerd waarin ze leren denken in mogelijkheden. Met uitleg over beschikbare regelingen. Maar ook trainingen in creatief denken.

“Ik ben gewoon verrast dat mijn twee kinderen zomaar mee kunnen doen met al die fantastische activiteiten. Er gebeuren ook nog goede dingen in deze wereld!”

deelnemende moeder

Hoever zijn we?

Tijdens een grote spektakeldag is het project gelanceerd. De Be Part-pakketten worden nu uitgedeeld aan 25 gezinnen, ieder kwartaal is er een pakket beschikbaar. De plaatselijke middenstand is bijzonder betrokken; in elk pakket zitten aanbiedingen van ondernemers uit Kampen. Zo bood iemand paardrijlessen aan, was er een workshop chocolade maken en trakteerde de ijssalon op ijs.

Wat levert het op?

Vooral de kinderen krijgen dankzij Be Part de kans om af en toe zorgeloos te genieten. Voor de ouders zijn niet alleen de bonnen een grote steun, maar ook het contact met de vrijwilliger die ze langsbrengt. Ouders die continue worstelen om het einde van de maand te halen ervaren kunnen vaak niet goed meer over hun situatie heen kijken. Dankzij de leuke activiteiten, het persoonlijke contact én de trainingen en bijeenkomsten krijgen zij weer lucht.

YMCA

Peterskampweg 12
8031 LK Zwolle

  • Joyce Lurvink